Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.11.2017 09:48:15
Deli članek:

Najbolj bizaren spor je dobil svoj epilog: Cavani razkril, kdo je glavni in prvi izvajalec enajstmetrovk in 'zmagovalec' internega dvoboja

Reuters
Edinson Cavani in Neymar

Kar nekaj tednov sta Edinson Cavani in Neymar polnila naslovnice zaradi svojega spora.

Vse skupaj se je začelo zapletati, ko se dva velika zvezdnika PSG-ja nista zmogla zmeniti, kdo od njiju bo izvajal enajstmetrovko na tekmi z Lyonom. Videti sta bila kot dva otroka, ki se prepirata za lopato v peskovniku, v hipu sta postala tarča kritik in tudi posmeha. Dva meseca je trajala saga, ki je med drugim vključevala govorice o tem, da naj bi PSG Cavaniju ponudil bonus, če se bo odrekel izvajanju enajstmetrovk in jih prepustil Neymarju. Po tekmi z Nantesom Reneja Krhina je ta zgodba dobila svoj epilog, Cavani je namreč razkril, kdo je prvi izvajalec enajstmetrovk: "Neymar."

Ko so ga novinarji vprašali, ali sta se nogometaša dogovorila sama ali je tako določil trener Unai Emery, je Urugvajec povedal, da to slednje. "Neymar je odličen nogometaš, ki se zna soočiti s pritiskom. Ni nujno, da sva prijatelja, na igrišču pa si morava pomagati," je o tej pereči temi še dodal Cavani.