Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.11.2017 20:43:53
Deli članek:

Tega zagotovo NISTE VEDELI! Jan Oblak je kot 19-letni 'MULC' branil v istem klubu kot TA vratarski SUPERZVEZDNIK! In imel prednost pred njim!

Profimedia

Podatek, ki ga mnogi nogometni navdušenci zagotovo niste poznali.

Jana Oblaka vsi dobro poznate kot enega najboljših vratarjev na svetu, ki kaže fantastične predstave v dresu madridskega Atletica. Večina nogometnih navdušencev verjetno pozna zgodbo danes 24-letnega Škofjeločana, ki je pri 17 letih zapustil Olimpijo in odšel k portugalskemu velikanu Benfici. 

Znano je, da ga je Benfica prvih nekaj let posojala drugim, manjšim portugalskim klubom. Oblak je tako med leti 2010 in 2013 odšel v kar nekaj klubov, med drugim je branil za klub po imenu Beira Mar, pa Olhanense, Uniao de Leiria in pred vrnitvijo v Benfico še za Rio Ave. 

Prav pri slednjem je imel najvidnejšo vlogo pred vrnitvijo v Lizbono, prav pri slednjem se je dokočno dokazal Benfici. Oblak je pri Rio Aveju branil odlično, takrat je bil star šele 19 let, imel pa je velikansko konkurenco še v enem vratarju. Vratarju, ki je bil - verjeli ali ne - naslednik Oblaka pri Benfici, ko je Slovenec odšel v Atletico iz Madrida! In vratarju, ki je v tem trenutku eden največjih vratarskih superzvezdnikov! Govorimo o Edersonu, prvemu vratarju Manchester Cityja, ki je poleti na Otok prišel iz Benfice za 40 milijonov evrov, kar je drugi najdražji prestop vratarja v zgodovini (najdražji ostaja Gianluigi Buffon iz Parme v Juventus)!

Verjeli ali ne, v sezoni 2012/13 je imel Rio Ave torej v svojih vrstah dva 19-letna, golobrada mladeniča, ki sta potem postala vratarska superzvezdnika. Jan Oblak je bil prvi vratar in je branil na 28 od 30 prvenstvenih tekmah za Rio Ave, Ederson je branil na preostalih dveh. Rio Ave je sezono 2012/13 končal sicer na izjemno visokem 6. mestu, le tri točke za 5. mestom, ki je na koncu sezone vodilo v Evropo ...