baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
6 08.11.2017 18:01:49

BILD JE RAZKRIL! Kar se govori, ni res ... vse niti v Bayernu drži legendarni Bosanec

Profimedia
Dr. Volker Braun je bil v zadnjih devetih letih glavni zdravnik münchenskega Bayerna, ta ponedeljek pa je zapustil klub, češ da se bo bolj posvetil svoji družini in privatni ordinaciji.

Takšna je bila razlaga nemških medijev, zakaj Braun zapušča Bavarce. Ampak, Bild je medtem postregel z drugačno razlago, ta nemški časnik je zapisal, da zdravnik iz kluba ni odšel samovoljno, ampak ga je nagnal Hasan Salihamidžić, ki je poleti prevzel mesto športnega direktorja Bayerna.

Legendarni bosanski nogometaš, ki je za ta klub igral med letoma 1998 in 2007, bil je tudi član Hamburga, Juventusa in Wolfsburga, deset let pa je tudi nosil dres BiH, je z nastopom nove funkcije začel delati red v klubu. Trenerjem in ostalim članom stroke je, denimo, prepovedal kajenje v slačilnicah in v njihovi bližini. Preden je odpustil dr. Brauna, pa je vrata pokazal že fizioterapevtu Christianu Huhnu in pomočniku trenerja Willyju Sagnolu.

Razlog za prekinitev sodelovanja z dr. Braunom naj bi bila napačna diagnoza poškodb Jeroma Boatenga in Davida Alabe, ki sta se po tekmi z Borussio iz Dortmunda pritoževala zaradi težav z mišicami. Zdravnik je za oba odredil magnetno resonanco in zaključil, da ju čaka daljši premor, bržčas do konca leta.



Salihamidžić je zahteval drugo mnenje, obrnil se je na Braunovega predhodnika Hans-Wilhelma Müller-Wohlfahrta, ki je deloval v Bayernu v obdobju, ko je nekdanji bosanski nogometaš še igral. Ta je ocenil, da sta obe poškodbi lažje narave in da sta lahko oba nogometaša že ta teden na razpolago svojima reprezentancama. Salihamidžić se je takoj zatem s predsednikom Ulijem Hönessom dogovoril, da Braun dobi odpoved.

Številni Bayernovi igralci so tako ali tako še vedno obiskovali kliniko dr. Müller-Wohlfahrta, tudi Hönnes bi ga rad spet videl v bavarskem velikanu.

Okoli dr. Brauna se je prah dvignil že septembra, ko je poškodbo obnovil Manuel Neuer. Takrat so vsi v klubu potihoma krivili zdravnika, vendar je vratar na družbenem omrežju pojasnil, da to ni res, češ da je Braun storil vse, kar je mogoče v moderni medicini.

Članki iz rubrike