Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2017 17:01:30
Deli članek:

Magnifico povedal, kaj si misli o tem, da cela Marakana poje njegovo pesem (VIDEO)

Ste vedeli, da pred večino tekem Crvene zvezde iz zvočnikov Marakane in grl navijačev odmeva pesem slovenskega glasbenika?

Ko je Magnifico ustvaril pesem za film Montevideo Bog te video, si najbrž niti v najbolj norih sanjah ni predstavljal, da bo pesem Pukni zoro postala takšen hit. Pravzaprav hit nepredstavljivih razsežnosti.

Srbi so stvaritev Roberta Pešuta vzeli za svojo, da je ta v samo nekaj letih ponarodela. Dobesedno, kajti Srbi so prepričani, da original te pesmi izhaja iz časov prve svetovne vojne. Kar pa seveda ni res. »To me res zabava, ja. Še moja mati me je na koncu vprašala: Sine, pa si to res ti napisal?« je v obsežnem intervjuju za sobotno prilogo dela dejal priljubljeni Magnifico.

Marko Vavpetič
Magnifico

Pukni zoro med drugim odmeva na državnih proslavah, pa tudi pred večino tekem Crvene zvezde, ko jo v en glas zapoje petdeset tisoč ljudje. O tem je v omenjenem pogovoru z Vesno Milek končno spregovoril tudi Robert Pešut in razkril, da je občutek ob vsem tem nor … »Nepredstavljiv. Sploh ker sem navijač Crvene zvezde. Zdaj že pred vsako državno tekmo najprej pojejo Pukni zoro, šele potem pride himna (smeh). To so nepredivljive stvari. Taka je Srbija. Ne vem, ali obstaja lepši občutek, kot ko te Srbija objame, ljudje znajo pokazati strast, te objeti in postaviti na Olimp, da imaš občutek, da si res hud,« je dejal Magnifico.

Kako njegova pesem odmeva na Marakani si lahko pogledate na spodnjih posnetkih, celoten intervju, ki sicer ni ravno športno obarvan, pa si lahko ogledate na tej povezavi.