Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.11.2017 16:16:35
Deli članek:

Harnik nič več za avstrijsko reprezentanco

Novi selektor avstrijske nogometne reprezentance Nemec Franco Foda je danes dobil neprijetno sporočilo. Nadaljnje igranje v reprezentančnem dresu je odpovedal eden najboljših avstrijskih igralcev Martin Harnik, napadalec, sicer rojen v Nemčiji, kjer je igral za Werder, Fortuno Düsseldorf, Stuttgart, zdaj pa nosi dres prvoligaša Hannovra.

Harnik je bil v reprezentanci vse od leta 2007, ko je debitiral na tekmi s Češko. V desetih letih je zbral 68 nastopov, v katerih je dosegel 15 golov. Na evropskih prvenstvih je nastopil leta 2008 in 2016.

"Vse težje sem prenašal breme reprezentančnih nastopov, zato sem se odločil za slovo. Moram izprazniti mesto mlajšim," je ob slovesu dejal Harnik, ki za Avstrijo ni igral na zadnjih tekmah kvalifikacij za svetovnem prvenstvu, po katerih se Avstrijci niso uvrstili niti v dodatne kvalifikacije.

"Za mene je ta novica veliko razočaranje. Harnik je bil velik del mojih načrtov," pa je nad odločitvijo napadalca razočaran Foda, ki bo Avstrijo prvič vodil 14. novembra, ko se bo na prijateljski tekmi pomerila z Urugvajem.