stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 27.10.2017 17:09:14

KATALONSKA NEODVISNOST pod vprašaj postavlja celo nadaljevanje La Lige!

Reuters
Katalonija je v petek popoldne razglasila neodvisnost ter s tem sprožila številna vprašanja, tudi to, kaj se bo zgodilo s tamkajšnjo nogometno ligo.

Nekaj minut po razglasitvi katalonske neodvisnosti je španski senat premierja Mariana Rajoya in njegovo vlado pooblastil za prevzem nadzora nad avtonomno pokrajino Katalonija. Kocka je padla...

Razmere so res zapletene in stanje je napeto. Tudi v športu in nogometu. Ne gre tu le za vprašanje, kje bodo v prihodnje igrali Barcelona, Espanyol in Girona, za to je bržkone še prezgodaj, negotova je že usoda nekaterih tekem La Lige, ki bi morale biti na sporedu ta konec tedna, v prvi vrsti je pod drobnogledom nedeljsko gostovanje madridskega Reala v Gironi. 

V petek zjutraj so se pojavile govorice, da bo tekma zagotovo odpovedana, če bo Katalonija razglasila neodvisnost. V tem občutljivem času, ko so čustva dodobra razvneta, je potrebna le ena mala iskrica za eskalacijo nasilja, pa številni s strahom pričakujejo nedeljo, ko bi v Gironi v nedeljo moral gostovati madridski Real. Poudarek je na tistem bi moral. Girona je trdnjava katalonske neodvisnosti, je domači kraj Carlesa Puigdemonta, predsednika katalonske vlade in kot takšna tempirana bomba ob gostovanju Reala, ki je simbol centralizma in Španije, pa se bojijo navijaških neredov. 

Negotovost je ena najbolj pogosto omenjenih besed. Nekateri pravijo, da bi morala zveza odpovedati oziroma prestaviti prvenstveni krog, v slogu tistega bolje preprečiti kakor pa zdraviti. Iz tabora Reala po drugi strani sporočajo, da se zavedajo situacije v Kataloniji, a da ne glede na vse želijo igrati. Da je vse skupaj le še ena nogometna tekma. Pa je res?

Članki iz rubrike