Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.10.2017 12:12:10
Deli članek:

JASMIN MEŠANOVIĆ zelo ODKRITO: Da, to si gotovo ZASLUŽIM, o VIOLAH pa vam povem tole ...

Drago Wernig - TAKA

Napadalec iz Bosne in Hercegovine se pod Kalvarijo počuti odlično.

Po prihodu v Ljudski vrt je bil deležen dvomov, toda Jasmin Mešanović se na to ni pretirano oziral. Nadaljeval je z zagnanim delom in pridobil zaupanje trenerja Darka Milaniča. Do te mere, da je danes že najboljši strelec vijoličastih in napadalec iz Bosne in Hercegovine ne skriva, da pod Kalvarijo uživa. Kakopak tudi zaradi najprestižnejšega tekmovanja. "Živim svoje sanje. Od majhnega sem želel biti del lige prvakov, občutek je izjemen. Kot smetana na torto je prišlo še rojstvo sina, kar je največja nagrada v mojem življenju. Njegovo rojstvo je zame dodatni motiv, da v nadaljevanju kariere delam še več in še bolj naporno," je v pogovoru za Nezavisne novine povedal v Tuzli rojen napadalec.

V nadaljevanju je razkril razlike med slovenskim in nogometom v Bosni in Hercegovini. "Privadil sem se na razmere v novem okolju, razlike so velike. Slovenija je veliko bolj urejena država, življenje mi je všeč. Velika razlika je tudi v kakovosti nogometa, ki je na veliko višji ravni. Prav tako kot infrastruktura. Igrišča so veliko boljša kot v BiH, kjer dobre pogoje imajo le dva ali trije klubi."

Pohvalil je tudi navijače. "Mesto živi za nogomet in vsaka tekma razkriva, kako navijači imajo radi klub. Dajejo nam moč, da igramo še boljše. Viole so ena od boljših navijaških skupin na Balkanu, a so tudi v BiH zelo dobre in takšne, ki živijo za barve svojih klubov," je povedal Jasmin Mešanović. V njegovi domovini jih ni malo, ki menijo, da bi si zaslužil vabilo v izbrano vrsto, sam o tem pravi: "Pričakujem, da bom zaigral za svojo državo. O tem seveda odloča selektor, moja naloga je igrati še boljše, vendar menim, da sem si z igrami v tej sezoni zaslužil poziv v reprezentanco BiH."