Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2017 09:05:51
Deli članek:

KONEC JE! Poslavlja se eden največjih nogometašev svoje generacije, NJEGOVE BESEDE pa je zelo težko brati

vszi

Težko se je odločiti glede konca kariere, ko je nogomet tako velik del tvojega vsakdana.

To je na svoji koži občutil superzvezdnik nogometa in zadnji igralec, ki je v razvrstitvi za zlato žogo prehitel tako Lionela Messija kot Cristiana Ronalda.

Ricardo Izecson de Leite ali krajše Kaka, se poslavlja z nogometnih zelenic po koncu sezone v MLS, v kateri je zadnjih nekaj let igral za Orlando. 

35-letnega Brazilca se spominjamo po zares fantastičnih predstavah v dresu Milana, kjer je osvojil naslov v ligi prvakov in med drugim kot zadnji spomnil, da obstaja nogomet tudi drugje kot le pri Cristianu Ronaldu in Lionelu Messiju, ki sta osvajala zlate žoge od leta 2008 dalje. 

Profimedia

Besede Kakaja ob slovesu pa so zelo zelo bridke. Nekoč nogometaš, ki je slovel kot tehnično zelo nadarjen, z izjemnim udarcem in odličnimi atletskimi sposobnostmi, se zdaj ubada s fizičnimi težavami.

"Da bi nadaljeval z igranjem? V nogometu ne najdem več užitka v nogometu. Čutim le bolečino po vsaki tekmi. Moje telo to čuti in pri 35 letih se je težko regenerirati." 

Ni pa izključil, da bi se nekoč vrnil v nogomet kot trener. "Rad bi bil kot Zidane. Nehal je igrati, si vzel nekaj premora in videl, da pogreša nogomet, zato je postal trener in si izkušnje nabral prek mladinskega sistema. Lahko bi bil kot on," je še poudaril.