Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.09.2017 11:13:03
Deli članek:

VELIKA PROVOKACIJA: Portugalci so se z vsemi silami spravili na Messija (foto + video)

Reuters

Nogometaši Barcelone so se morali sinoči močno potruditi, da so strli odpor Sportinga.

Še več, edini gol na tekmi so si Portugalci zabili kar sami, na začetku drugega polčasa se je žoga nesrečno odbila od Coatesa in končala v mreži.

Je pa zanimivo, da so se v domačem taboru odločili pred srečanjem nekoliko sprovocirati Katalonce. Najprej so jim ob vhodu na prizorišče 'namestili' velika plakata Luisa Figa in Cristiana Ronalda. Torej zvezdnikov iz svoje nogometne šole. Figo je pred leti igral za Barcelono, vendar je nato prestopil k Realu, česar mu Katalonci nikakor niso oprostili. Rivalstvo Cristiana Ronalda in Lionela Messija pa je tako ali tako nekaj vsakdanjega. Ob Figu so zapisali, da gre za prvega Portugalca, ki je bil razglašen za najboljšega nogometaša na svetu, medtem ko je Ronaldo s štirimi tovrstnimi lovorikami daleč najuspešnejši Portugalec.

Če so se nekateri takrat še spraševali, ali gre za slučaj ali namerno provokacijo, so včeraj dobili povsem jasen odgovor. Navijači Sportinga so na tekmi pripravili koreografijo z ogromno pojavo Cristiana Ronalda, ob kateri je pisalo "CR7 - The best in the World". Prevod verjetno ni potreben, večkrat pa je bilo s tribun mogoče slišati glasno vzklikanje nogometaševega imena.

Cel šov je bil jasno v prvi vrsti namenjen Messiju, provokacija pa je navijačem uspela samo delno; Argentinec ni dosegel zadetka, kar je bila njihova želja, toda po koncu tekme so bili vseeno zmagovalci Katalonci.