Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2017 13:29:35
Deli članek:

Barca: Želimo povedati VSE! To je resnica, kaj je naredil Neymar, kaj bo z odškodnino in s 26 milijoni za zvestobo

Profimedia

Barcelona se je odločila, da bo ob vsem, kar ji je naredil njen veliki brazilski zvezdnik igrala na očeh javnosti.

Jutranjemu sporočilu, da se je Neymar prišel zgolj posloviti od soigralcev, da je nato zapustil trening in da je klub obvestil o želji oditi drugam, je zdaj dodala zelo jasna in natančna pojasnila vsega. Medijem pa dodatno sporočila, da se je Brazilec v slačilnici zadržal le nekaj minut, da ni nagovoril ekipe, da je le na kratko poklepetal z nekaterimi posamezniki. ni tudi zbral zaposlenih, ki so ga spremljali v teh letih, temveč se je poslovil zgolj od tistih nekaj, ki jih je na svoji kratki poti srečal slučajno. 

"Da se spogleduje z odhodom, smo seveda vedeli že prej. To jutro pa sta nam z očetom sporočila, da sta se dokončno odločila in da odhajata. Šlo je za kratek sestanek v klubskih prostorih, po katerem je Neymar dobil dovoljenje za odsotnost s treningov in za pogovarjanje z drugim klubom. To je vse, pogodbeno je še vedno član Barcelone," je uradno sporočil ponos Katalonije in povsem odkrito spregovoril tudi o vseh finančnih vidikih.

"S te točke se zadeve lahko premaknejo le ob plačilu odškodninske klavzule, ki jo mora liga tudi sprejeti. Ne bomo se pogajali z nobenim klubom, Neymar lahko odide le za 222 milijonov evrov v celoti do zadnjega evra, kot predvideva njegova pogodba," so dejali, dotaknili pa so se tudi slavnih 26 milijonov, ki bi jih nogometaš 1. avgusta moral dobiti za zvestobo in lojalnost. "Res je, nogometašev oče jih zahteva po pogodbi in res je, da smo jih notarsko zapečatene smo nakazali na sodišče. To bo o njih odločalo, ko bo celotna zadeva zaključena."

Barca je torej potrdila, da je Neymar resnično čakal 1. avgust, da bi pospravil dodatnih 26 milijonov, čeprav se je za PSG praktično odločil že prej. In potrdila je, da bo to potezo sodno preganjala. Vsa mnenja si seveda morate ustvariti sami.