Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2017 11:41:06
Deli članek:

Novi Pele? Ja, seveda! Gre ameriški 'čudežni deček' sploh lahko ŠE NIŽJE?!

Se še spomnite velike ameriške nogometne senzacije z imenom Freddy Adu?

Fanta so pri štirinajstih letih poznali skoraj po vsem svetu, saj je takrat podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo z DC Unitedom. O njem se je govorilo kot o novem Peleju in težko ga je bilo spregledati.

Najstniška senzacija je pri osemnajstih odšla v Benfico,  ta je Salt Laku zanj plačala 1,5 milijona evrov odškodnine. Leto pozneje jo je angažiral Monaco, ki si je Aduja takrat sposodil od portugalskega velikana, a kmalu je postalo kristalno jasno, da bo to propadla investicija. Benfica ga je imela tri leta, ga ves čas nekam posojala, fant pa se nikjer ni znašel niti uveljavil.

Novi Pele? Ja, seveda! Adu je danes star 28 let, poleg omenjenih Portugalske in Francije je srečo iskal še v Grčiji, Braziliji, celo v srbski Jagodini in finskem Kuupiu. Nikjer ni navdušil, kaj navdušil, nikjer ni ostal dolgo, saj preprosto ni bil dovolj dober.

Nazadnje je bil leto in pol član ameriške ekipe TB Rowdies, s katero se je razšel januarja letos, ko je postal prost igralec.

Do danes si še ni našel kluba, čeprav se je pred dnevi zdelo, da bi lahko dobil novega delodajalca. Odpotoval je na Poljsko, kjer bi moral oddelati preizkušnjo pri novem prvoligašu z imenom Sandecja Nowy Sacz. Ampak tam se mu je zgodilo nekaj, česar do zdaj najbrž še ni doživel.

Trener Radoslaw Mroczkowski ga je povsem uničil! "To je smešno!" je dejal strateg Sandecje, in nadaljeval: "V medijih sem prebral o njegovi preizkušnji pri nas. Športnega direktorja sem vprašal, zakaj me o tem ni obvestil. Navsezadnje mi je poslal sporočilo, da bo nek igralec prišel na preizkušnjo. To so vsi vedeli, od marketinga do uslužbencev v klubu, samo trener ni imel pojma, koga bomo preizkusili."

Mroczkowski je bil zaradi vsega skupaj resnično jezen, kar je tudi pokazal: "Kdorkoli ga je povabil, naj ga tudi preizkusi. Kakšen je sploh smisel imeti takega igralca? Direktor pravi, da gre za marketinško potezo. Potem bi lahko imeli tudi nogometnega žonglerja Janusza Chomonteka."

Takoj se je na Twitterju oglasil še nogometaš sam. "Rad bi vas obvestil, da ne bom podpisal za Sandecjo. Podobno je bilo že takrat v Monacu in se je končalo zelo slabo. Niti priložnosti za treniranje nisem imel, ali karkoli početi z ekipo. Zdaj moram poiskati najboljšo možnost za svojo kariero. Nekateri bodo zadnjo izkušnjo najbrž označili kot slabo, toda mislim, da je bila dobra, ker nočem biti del tega!" Na koncu je še dodal, da ga je v karieri v marketinške namene izkoristilo preveč ljudi in da je odločen, da tega ne bo več dovolil.

Twitter