Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2017 13:04:24
Deli članek:

Noro! Odmevalo bi po VSEJ Evropi! Matjaž Kek lahko danes poskrbi za neverjeten REKORD brez primere

Grega Wernig

Ne samo velikanski uspeh Rijeke, slovenski strokovnjak bo nocoj lovil tudi nekaj drugega. Neverjetnega.

Kot gotovo veste, bo Rijeka tako kot Maribor nocoj igrala povratno tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Igrala bo na razprodanem domačem stadionu, začela pa bo s prednostjo s prve tekme, saj je v Salzburgu odigrala 1:1. Jasno, nagrada je enaka kot v mariborskem primeru; zagotovljena liga Evropa in sanje o ligi prvakov. Kot dodatek pa bo v primeru hrvaškega prvaka šlo tudi za veliko evropsko zgodbo. 

Zakaj? Preprosto zato, ker bi uspeh zasedbe našega trenerja Matjaža Keka pomenil izjemnem, komaj predstavljiv rekord. Pomenil bi, da bi Salzburg še desetič zapored izpadel v kvalifikacijah za ligo prvakov, kar bi bil mejnik vseh mejnikov. Da, prav ste prebrali, desetič zapored, desetkrat zapored so se Salzburžani kot avstrijski prvaki obrisali pod nosom v lovu na uvrstitev v najbolj prestižno klubsko tekmovanje na svetu.

Pri tem so vložili mnogo več kot številne ekipe, ki so se v tem času uvrščale enkrat, dvakrat, celo redno. Ko je v klub vstopil mogočni Red Bull, je želel v ligo prvakov takoj, a je v več kot desetih letih še ni dosegel. In če je ne bo niti danes, potem bo Kekov dosežek resnično odmeval po vsej nogometni Evropi. S čimer bo pomenil še več, kot bo že tako ali tako pomenil na teh prostorih.