Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
5 17.07.2017 17:06:35

Neverjetno! Sedem let je minilo, da je stava postala dobitna, on pa je medtem izgubil listek ...

Jordon Fawcett in njegova Roxanne
Strastni navijač Evertona Jordon Fawcett je pred sedmimi leti v lokalni stavnici vplačal stavni listek za 20 funtov in nanj zapisal, da se bo Wayne Rooney nekega dne vrnil v svoj Everton.

Tistega leta (2010) je bil takrat 24-letni Rooney na vrhuncu svoje kariere, s 34 zadetki v vseh tekmovanjih je bil najboljši posameznik Manchestra Uniteda. Kdo bi si takrat mislil, da bo iz tega kluba prestopil v Everton...

Stavnice so ponujale kvoto za njegov odhod v Manchester City (2,4), Chelsea (3,5), madridski Real (4,0), celo v italijanska Milan in Inter (oba 20,0). Če je nekdo želel staviti, da se bo Rooney vrnil v Everton - in takšnih je bilo v vsej Veliki Britaniji točno 19 - si je za vsak vložen funt zagotovil 100 funtov.

Sedem let je minilo in Fawcett se je medtem že odselil od doma, se zaročil z bodočo nevesto, ki mu je rodila dva sina. Z delom krovca ne zasluži dovolj, da bi lahko razmišljal o sanjski poroki in nepozabnem poročnem potovanju.


Ko je Rooney prav zares prestopil v Everton, se je Fawcett spomnil svoje stave in takoj odvihral v hišo svojih staršev, v svojo sobico, ki jo je po mojem odhodu od doma zasedel brat. Mrzlično je iskal neko škatlo, v kateri naj bi bil dobitni stavni listek, vendar škatle ni bilo nikjer.

"Hišo sem v celoti preiskal, vse stvari premetal, vendar tiste škatle nisem našel. Brat se je smejal, vendar meni ni bilo smešno. Dva tisoč funtov je za mene veliko denarja. To je bila moja prva stava in ta dobitna," je razlagal Fawcett, ki je kar brez lističa odšel v stavnico.

V stavnici so bili uvidevni in so preiskali arhiv stavnih lističev. Naposled so našli listek, na katerega je Fawcett kar na roko napisal svojo stavo, tako so lahko primerjali njegovo pisavo, ki je bila ravno dovolj nenavadna, da so ugotovili, da se ujema. Srečni dobitnik je kljub temu, da je izgubil dobitni listek, prejel zasluženih 2000 funtov.

"Denar sem želel zapraviti za novo orodje, vendar mi Roxanne tega ne bi nikoli dopustila. Zdaj je že jasno, da se bova avgusta poročila in denar porabila za poročno potovanje na Mallorci," je nasmejan razlagal Fawcett in še razkril, kako je sploh prišlo do tega, da je vplačal stavni listek: "Imam prijatelje, ki so veliki navijači Manchestra Uniteda, zato sem se stalno šalil z njimi. Tudi ta stava je bila del tega zbadanja."

Članki iz rubrike