Ivica Vergan Odkrito.si

Kaj Ivica Vergan obžaluje?

ogrevanje 2 Svet24.si

Koliko časa pa vi pred tekom ogrevate telo?

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez z novo pričesko navdušuje v Nemčiji

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

ivana šundov Njena.si

Ivana Šundov iskreno o življenju po ločitvi

nu
nu
1 17.07.2017 15:18:57

MEJNIK: Začetek nove ere v elitni slovenski nogometni ligi

Grega Wernig
V Dravogradu se je konec tedna pisala zgodovina, v dresu kranjskega Triglava je namreč v najmočnejši slovenski ligi debitiral nek golobradi mladenič in s tem poskrbel za prav poseben mejnik v PLTS.

Bilo je le vprašanje časa in konec tedna smo res dobili prvega. Z njim se je začela tudi nova era v elitni slovenski nogometni ligi. Ime mu je David Zec in nosi dres kranjskega Triglava. V soboto je na tekmi z Ankaranom začel v udarni postavi in s tem postal sploh prvi igralec rojen v 21. stoletju, ki je zaigral v PLTS.

Zec se je rodil le nekaj dni po vstopu v novo tisočletje, petega januarja, če smo natančni. Začetek nove ere, Zec je bil prvi, Zec orje ledino, kmalu mu bodo sledili drugi. Generacija Z prihaja.

"Tekma kot tekma, nisem se preveč obremenjeval z njo. Vselej poskušam na enak način vzeti tekmo. Ni bilo kakšnega dodatnega pritiska, ker je šlo za prvoligaški krst, sem pa razmišljal o dvoboju že nekaj dni prej. Nisem se z njim obremenjeval, ker v takem primeru hitro lahko pregoriš," o vsem skupaj pravi David Zec, mladinski reprezentant Slovenije.

"Manjše presenečenje je bilo zame, da sem začel v prvi postavi, a to ni vplivalo na mojo predstavo. Kot vsak igralec si tudi sam želim, da bi v tej sezoni zbral kar največ igralnih minut, glavni cilj pa je obstanek med elito. Osebni cilji so pomembni, a ekipa je vselej na prvem mestu," je za spletno stran Triglava še dejal nadebudni nogometaš, ki so ga že opazili tudi ogledniki klubov iz tujine.

Značke: david-zec, plts

Članki iz rubrike