Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.07.2017 09:38:11
Deli članek:

Nekdanji hrvaški reprezentant šokiral s svojo izpovedjo: Ko so ugotovili, da imam raka, so mi pokazali vrata

Grega Wernig

Nekdanji hrvaški reprezentant Nikola Pokrivač je s svojo izpovedjo šokiral nogometni svet.

Hrvaškemu nogometašu Nikoli Pokrivaču se je maja porušil svet nad glavo. Še tretjič v zadnjih dveh letih se mu je vrnila huda bolezn - rak limfatičnega sistema (Hodgkinov limfom). "Nekaj me je mučilo, nisem se počutil dobro in odšel sem k zdravniku. Ko sem izvedel diagnozo, se mi je porušil svet. Za bolezen sem izvedel naključno, saj sem le nekaj dni pred tem opravil zdravniški pregled v Maccabiju, ki ni pokazal ničesar. Moj prvi odziv je bil: ‘Kaj je zdaj to?’ Praktično nikoli nisem bil poškodovan, zdaj pa se moram boriti za življenje," je pred dobrim mesecem dejal Pokrivač.

A tokrat v pogovoru za izraelske medije še dodatno razkril ozadje dogajanja v zadnjih tednih. Šokantno ozadje! "Šel sem skozi pekel. Bolezen se mi vrača, spet sem moral na kemoterapijo, izgubil lase in deset kilogramov. Borim se zaradi družine, prijateljev, še posebej pa hčerke. Ona mi daje moč. Hvala vsem, ki mi pomagajo." Ko bi bila večina klubov v oporo svojemu članu, pa je bila njegova izkušnja precej drugačna. Zelo boleča.

V času, ko se je bolezen vrnila še tretjič, je bil član Maccabija iz Tel Aviva. V Izraelu je uspešno prestal zdravniške preglede, ko se je vrnil v domovino po nekatere stvari, pa je ugotovil, da se je bolezen vrnila. Odziv kluba pa naravnost sramoten. "Obnašali so se nečloveško. Ko sem jim povedal za bolezen, so takoj želeli prekiniti pogodbo," je dejal Pokrivač, ki je pravico poiskal na sodišču in dobil vsaj delček zadoščenja. Izraelci so mu morali izplačati odškodnino.