Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.07.2017 11:23:14
Deli članek:

Bes profesorjev: Ima 6 milijonov? Res krasno! Prišli so hudo bolni in z mrtvimi starši, on pa nam je ...

Gianluigi Donnarumma se je znašel na hudem udaru, potem ko je bojkotiral pisanje mature.

Vratar Milana bi moral izpite opravljati že v juniju, a je dobil posebno državno dovoljenje za prestavitev, zato da je lahko zaigral na evropskem prvenstvu mladih reprezentanc na Poljskem. Tako kot v ostalih izrednih primerih, kot so hude bolezni in smrti v najožji družini, so mu maturo prestavili na julijski termin, v katerem pa so se stvari na novo zapletle. 18-letnik je tik pred podpisom epske pogodbe in je naredil nekaj neverjetnega.

Donnarumma bo po novem zaslužil vsaj 6 milijonov evrov na sezono (celo več, če bo morda prišlo do novega preobrata in bo vendarle zapustil Milan), s čimer bo najmanj tretji najbolje plačan vratar na svetu in najbolj plačan 18-letnik v zgodovini. Ob tem pa se je fant odločil, da na maturo preprosto ne bo odšel, temveč je najel zasebno letalo in z njim odšel na trenutno tako zelo priljubljeno Formentero, otoček ob Ibizi.

Mnogi so bili takoj besni, nekateri so ga celo podpirali, zdaj pa so odločili oglasiti profesorji. "57 kandidatov je zaprosilo za prestavitev, številni iz groznih razlogov, ne zaradi evropskega prvenstva. Tudi tisti z najhujšimi osebnimi in družinskimi stiskami so na skrajni rok prišli pisat. Morda bodo opravili izpite, morda je stiska prevelika in jih ne bodo mogli, a so prišli," je dejala profesorica, vodja komisije za naknadno opravljanje.

Dodala je, da je kar nekaj primerov zelo hudih, celo smrtno nevarnih bolezni in smrti staršev, ob tem pa ostro napadel Donnarummo. "Slišala sem, koliko bo zaslužil. Res krasno zanj. Toda drugi so prišli v opisanih okoliščinah, gospod Donnarumma pa nam je ostal dolžan celo opravičilo, da ga ne bo. Ne zato, ker čuti stisko, ampak zato, ker je pač šel na Ibizo. Takega nespoštovanja nisem videla še nikoli, tudi slišala nisem za kaj podobnega," je dejala.

In če ste še vedno na mladeničevi strani, vam ne moremo pomagati. Ne more vam pomagati nihče.