Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.06.2017 10:01:21
Deli članek:

Cena? Astronomska, rekordna...

Reuters

Ronaldo je vse bliže izhodnim vratom Santiago Bernabeua, kakšna pa je pri tem odškodnina, ki bo zadovoljila Real, da se bo ločil od svojega zvezdnika številka ena?

Njegova odločitev je bojda nepovratna, da si želi zapustiti Španijo, je Ronaldo v teh dneh potrdil tudi svojim reprezentančnim sotrpinom. Če bo res prišlo do ločitve, mu snubcev vsekakor ne bo manjkalo, prvi v vrsti je njegov nekdanji klub Manchester United, tu pa so s svojo vrečo brez dna tudi nekateri klubi iz kitajske lige.

Portugalec je razočaran zaradi odnosa kluba ob obtožnici zaradi domnevne utaje davkov, in kot stvari stojijo zdaj, ne bo naredil koraka nazaj. S tem pa se je seveda že začelo ugibanje, kam ga bo odnesla pot, če bo vztrajal pri prodaji in če bo v naslednjih tednih res zapustil Madrid.

V vsakem primeru bo potrebno, da bi ga zvabili v svoje vrste, na račun madridskega kluba nakazati astronomsko odškodnino, pa se tako vrsta potencialnih interesentov bistveno skrajša. V pogodbi ima Portugalec odkupno klavzulo zaokroženo na okroglih milijardo evrov, kar je seveda preveč tudi za Kitajce. A na srečo snubcev je seveda to le varovalka, Real bi se bil bržkone pripravljen ločiti od 32-letnega stroja za gole že za približno 180 milijonov evrov, kar pa bi bila seveda še vedno nova rekorda odškodnina. Vsota, ki jo je Man United pred leto dni odštel za Paula Pogbaja bi bila v tej luči pravi drobiž.

Kakorkoli že, ni jih prav veliko, ki si ga lahko privoščijo. Man United, PSG, Kitajska... Če si seveda sploh resnično želi zapustiti Madrid.