Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.06.2017 01:36:01
Deli članek:

Ogabno! Korak predaleč katalonskega časnika: naslovnica o Ronaldovem odhodu iz Reala čez vse meje (foto)

Reuters

Kar so si privoščili pri katalonskem Sportu, resnično ni za nikamor.

Osrednji katalonski športni dnevnik se je odločil, da bo o njem danes govoril ves svet. Zavestna odločitev, prav gotovo. In tudi zavestno sprejemanje vseh posledic. Toda naslovnica, ki so jo natisnili na temo napovedi Cristiana Ronalda, da bo zapustil madridski Real, je precej več kot zgolj drzna. 

CRISIS so zapisali z mastnimi črkami, kar je povsem običajna španska beseda za krizo, ki so jo ponazorili tudi z grafičnim razdorom med Ronaldom in predsednikom Reala Florentinom Perezom. Težava pa je v sicer izjemno domiselni, toda preprosto nedopustni obarvanosti dveh delov naslova. 

CR je, jasno, svetovno slavna kratica, tudi blagovna znamka Cristiana Ronalda. Zato pa je kratica ISIS mednarodna kratica zloglasne Islamske države, ki po svetu seje strah in smrt nedolžnih mož, žena in otrok. Uporabiti jo ve tem kontekstu je resnično ogabno, pa naj bo rivalstvo še tako zakoreninjeno. 

Dva zaporedna naslova evropskih prvakov katalonce nedvomno močno bolita. In razumljivo je, da se naslajajo tako nad obtožnico na temo Ronaldovih davčnih utaj kot nad razkolom in napovedanim odhodom. Toda nekaj je naslajanje, povsem nekaj drugega pa je konotacija groze in ubijanja. kar je preveč, je preveč. 

Naslovnico, zanameček pobarvano v prepoznavno črno barvo teroristične organizacije, si lahko ogledate spodaj, naše mnenje pa lahko delite, ali pa tudi ne ...