Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2017 17:46:35
Deli članek:

Drama pri Milanu. Popoln šok! Odločitev supertalenta Donnarumme je povsem pretresla klub in navijače ...

Pričakovali so vse kaj drugega. Govorilo se je vse kaj drugo.

Ni bilo vprašanje, ali bo podaljšal pogodbo. Vprašanje je bilo le, pod kakšnimi pogoji jo bo podaljšal. Nihče si ni znal predstavljati, da bi ostal na amaterski, malodane otroški pogodbi, ki bi seveda pomenila, da bo Milan svojega največjega dragulja Gianluigija Donnarummo prisiljen (in odločen) takoj prodati. 

A izjemno nadarjeni 18-letni čuvaj mreže je po številnih sestankih s svojim zastopnikom, zlogalsnim Minom Raiolo, sprejel šokantno odločitev. Ne bo podaljšal, ostaja pri svoji smešni pogodbi, ki mu poteče prihodnje leto. To pa hkrati pomeni, da zapušča Milan. Gotovo za zelo visok znesek, a vendarle. 

"Raiola mi je dejal, da je odločitev dokončna. Ne bosta podaljšala. Ni več poti nazaj," je sporočil razočarani izvršni direktor Milana Fassone, ki je že pred časom napovedal, da bodo v primeru nepodaljšanja Donnarummo takoj prodali. "Ne moremo si privoščiti nič drugega," je poudaril in dodal: "Imamo pa plan B z novim vratarjem."

Čeprav bo Milan zagotovo mastno zaslužil, so navijači pretreseni. 18-letnik je hitro postal njihov ljubljenec in bili so prepričani, da bo eden od simbolov kluba dolgo vrsto let. Navsezadnje kluba, za katerega od rojstva navija. Toda Raiola je ocenil, da Milana še nekaj časa ne bo nazaj med največje evropske klube, Donnarumma pa gre tja lahko takoj.

Po milijone in lovorike, čeprav tudi v svetovni prestolnici mode ne bi bil ravno siromak. Na mizi je imel Milanovo ponudbo za pet sezono, in sicer s plačo 4,7 milijona evrov na sezono.