Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2017 16:54:40
Deli članek:

Trener orkestriral zmago s 25:0 in bil ... odpuščen? Razlagi in ozadju boste le stežka verjeli

Nikola Miljković

V nogometu se vsak dan zgodi kaj novega, kaj brutalnega in hkrati spoštovanja vrednega. Le kam spada ta zgodba?

Igrati na vso moč, do konca, do zadnjega atoma moči. Najbrž moštvu, ki tekmo dobi z rezultatom 25:0 tega ni moč očitati.

Jim pa lahko očitajo marsikaj drugega. In to je storilo kar vodstvo mladinskega moštva CD Serranos, manjšega kluba v okolici Valencie. 

Toda razlogi so bili tako močni, da so trenerja po veliki zmagi proti CF Benicalap enostavno odpustili in ob tem zapisali:

"Verjamemo in spodbujamo spoštovanje do nasprotnikov. Po tem rezultatu smo se odločili, da mora trener oditi." To je dejal Pablo Alcaide, ki vodi klub in pomaga pri mladinskih selekcijah. 

V 'El Paisu', kjer je bila zgodba objavljena še navajajo, da je v Španiji navada, da se po dvomestnem številu razlike med moštvoma, enostavno rezultat neha beležiti, saj so na mladinski ravni velike razlike med moštvi. Toda ta razlika je bila očitno preveč za vodilne možje Serranosa.

V zgodbo je zdaj vpleten celo pravni vidik, saj odvetnik trenerja, ki so ga odpustili, trdi, da nikoli ni zahteval, da se borijo in da napolnijo mrežo tekmecev, ampak da so igralci nasprotnega moštva pač puščali preveč prostora. 

Benicalap je sicer sezono končal z 'uradno' 247 prejetimi zadetki na 30 tekmah. Nekaj tekem se je torej končalo z manjšo razliko od 10 golov.