sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

SN/do
SN/do
0 07.06.2017 08:33:07

Kontroverzni Mamić v ekskluzivnem intervjuju spregovoril o Keku kot še nihče: Kek je bogastvo hrvaškega nogometa

Zdravko Mamić je večkrat izjavil, da se "za živo glavo" ne bo vrnil na Hrvaško ter da bo na prostosti v BiH pripravljal svojo obrambo.
Grega Wernig
Dinamo je letos ostal brez naslova, Rijeka mu je odnesla obe lovoriki. Kako je to delovalo na klubskega svetovalca Zdravka Mamića? Ko smo se še pred koncem sezone z njim dogovorili za intervju, si verjetno ni mislil, da bo v njem nastopal kot svetovalec kluba, ki ni osvojil ničesar.

Po finalu pokala v Varaždinu ste Rijeki, pa tudi Hajduku, poslali sporočilo: 'To ste gledali zdaj in nikoli več.' Ste to dejali v afektu ali resnično mislite, da bo Dinamo naslednjih deset let spet vladar?
Sporočilo je bilo spontano, vendar tako tudi iskreno mislim. Velikokrat sem pokazal spoštovanje do rezultata, ki ga je dosegla Rijeka. Ljudje v moji okolici me gledajo čudno in me sprašujejo, ali sem postal tiskovni predstavnik Rijeke. Po drugi strani mi nekaj ni jasno. Dinamo je osvojil 11 zaporednih naslovov, prav tolikokrat je igral v skupinah evropskih pokalov, zadnjih šest let po večini v ligi prvakov, vsa ta leta pa so se ti dosežki minimizirali. Postavljam logično vprašanje, zakaj vsi ti naši uspehi niso pomembni, en naslov Rijeke pa je tako važen?

No, za Rečane je to prvi naslov v zgodovini ...
Zanje je seveda pomemben, posebej zato ker je prvi, njihov klub nima takega slovesa kot Dinamo ali Hajduk. Rad bi izkoristil priložnost in vsem zaposlenim, vodstvu, trenerju Keku in igralcem od srca čestital za zasluženo osvojeno prvenstvo. Predsedniku Miškoviću in trenerju Keku sem čestital tudi osebno. Vseeno pa bo preteklo še veliko Save, preden bodo oni ali kdorkoli drug Dinamo spet vrgli s prestola.

Je Kek najboljši trener v HNL, je boljši od Peteva? Bi ga želeli imeti v Dinamu?
O Keku kot trenerju in človeku imam zelo dobro mnenje. On to ve. V nekem trenutku sem ga hotel pripeljati v Dinamo! Takrat je že bil trener Rijeke. O tem sem govoril s predsednikom Miškovićem. Vprašal sem ga, ali imam dovoljenje, da se pogovorim s Kekom.

In kaj je Mišković odgovoril?
Ni me zavrnil! Ne zato, ker bi hotel, da se to zgodi, z njim sva v več kot korektnih odnosih, dejal mi je: 'Tega ti jaz ne morem preprečiti.' Ali je imel zaupanje v Keka, da ga ne bo izdal, ali vame, da ne bom šel čez mejo in krenil v pogovore. Nisem šel naprej. Kek je bogastvo hrvaškega nogometa, izraziti džentelmen ...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: mamić, kek, rijeka, hnl, hrvaška

Članki iz rubrike