Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.06.2017 17:58:44
Deli članek:

Premije Juventusa občutno manjše kot za zvezdnike Reala, a če obljuba predsednika ni dodatna motivacija ...

Reuters

Denar, denar in še enkrat denar. Dodatne premije za naslov v najelitnejšem klubskem tekmovanju niso nobena novost ali skrivnost.

Praktično ni kluba, ki se tega sistema nagrajevanja za laskavi naslov ne bi posluževal in pri tem namenil številne milijone kot motivacijo.

Nič drugače pred finalom lige prvakov ne postopa serijski italijanski prvak. La Stampa je poročala, da bi lahko ob zmagi nogometaši Juventusa zaslužili dodatnih 10 milijonov evrov. To pomeni, da bi po glavi Italijani dobili okoli 400.000 evrov, kar je ogromna nagrada za prvo zmago v ligi prvakov po 21 letih, ko so v finalu ugnali Ajax.

Če teh »nekaj« zelencev ne bo predstavljajo dodatne motivacije, se lahko bianconeri obrnejo še na podporo več kot 18.000 navijačev, ki bodo v Cardiff dopotovali v teh dneh. Za primerjavo dodajmo, da je v lanski sezoni Real iz Madrida za zmago nad Atleticom na glavo porabil 700.000 evrov, letos pa se igralcem obeta obilna povišica, saj je Florentino Perez za ubranitev naslova »privarčeval« celo 1,5 milijonov evrov za vsakega igralca.

Toda nogometaši Juventusa se bodo borili še za en dodatek. Dani Alves je namreč razkril, da je predsednik kluba Andrea Agnelli namreč obljubil prav posebno nagrado. "Za nas bo edina dodatna motivacija, da nam je predsednik kluba obljubil Ferrarije. Upam, da bo držal obljubo," je še na tiskovni konferenci dejal 34-letni desni bočni nogometaš.