Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.06.2017 10:08:57
Deli članek:

Marc Bartra: Štrlela mi je roka, fizioterapevt je kričal, 'da mi slučajno ne bi zaspal!'

Zares šokantne podrobnosti aprilskega napada na avtobus Borussie Dortmund je razkril kar španski branilec, ki jo je skupil najhuje.

Za špansko televizijsko postajo Antena 3 je osrednji branilec Dortmunda Marc Bartra razkril, kaj se je dogajalo v trenutkih katastrofe in izlil svojo dušo domačim reporterjem.

"Ko sem se peljal v reševalnem vozilu, mi je bilo vseeno, ali mi bodo odrezali roko. Bil sem le vesel, da sem živ," so bile prve besede. Nadaljeval je:

"Moja roka je štrlela stran. Nisem je mogel premikati. Kričal sem v bolečinah, agonijah in strahu, saj nisem vedel, če bo prišlo še do nadaljnjih eksplozij." 

Ko ga je dobil v roke fizioterapevt, je bil Bartra že povsem omotičen od bolečin in izgube krvi. "Prišel je k meni in želel sem si zaspati. Nisem se počutil dobro zaradi bolečin, tako hudo je bilo. Fizioterapevt mi je dal nekaj klofut in kričal, 'da ne bi slučajno zaspal, Marc'."

"Prestrašil me je ko mi je dejal, da se ne bom zbudil, če bom zaspal. Začel sem razmišljati o svoji hčerki, družini ter se pomiril. Teh 10 do 15 minut dokler ni prišlo reševalno vozilo, je trajalo celo večnost."

Takšni dogodki seveda vse skupaj postavijo v novo perspektivo in tudi pri španskem branilcu ni bilo nič drugače. "Tega ne bi želel nikomur. Moje prve misli so bile, kdo je živ, ali se lahko premikamo in kako bomo prišli od tam. V ušesih mi je razbijalo, bil sem omotičen. To so trenutki, ki jih ne bom nikoli pozabil. Vse je preveč živo v spominu."