tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

nu
nu
0 01.06.2017 09:47:06

Zdravnik slovenske reprezentance: Energije? Mislim, da se ne obnesejo. Naj vam povem, kako je ...

Grega Wernig
Uradni zdravnik slovenske nogometne reprezentance Matjaž Vogrin je spregovoril o bioenergiji, ki se je pri svojem delu vedno pogosteje poslužuje selektor Srečko Katanec.

Da bi skušal iz svojih varovancev izvleči najboljše, se je začel Srečko Katanec pri svojem delu posluževati alternativnih metod oziroma bioenergije, kjer mu pomagata zakonca Rupert. Pri večini navijačev in javnosti je takšen način dela naletel na zgražanje, zdaj pa je v intervjuju za Dnevnik svoj pogled predstavil tudi uradni zdravnik reprezentance Matjaž Vogrin. 

matjaz vogrin dw
Drago Wernig - TAKA

"Barcelona je tudi na medicinskem področju nogometni velikan, toda ne uporabljajo alternativnih oblik zdravljenja, temveč se zanašajo le na klasično medicino. Posebno pozornost namenjajo zadnjim dognanjem," je začel Vogrin in predstavil tudi svoje strokovno stališče do vzporednih oblik zdravljenja, predvsem bioenergije, ki jo Katanec tako zelo rad uporablja. "Kot rečeno, ne uporabljam komplementarnih metod, tudi bioenergetskih ne. Verjamem, da v nekaterih primerih delujejo pozitivno, vendar te metode niso dokazane na znanstveni ravni. Nisem prepričan, da se tovrstne oblike zdravljenja obnesejo v nogometu," je za omenjeni časnik povedal Vogrin, in dodal: "Učinek je lahko pozitiven ali negativen. Nogomet je občutljiv šport, saj moštvo deluje po enotnih stališčih in načelih. Gre za skupinsko psihologijo. Če ekipa ne deluje enotno, se lahko kocke hitro porušijo. Veliko trenerjev zavrača tudi sodelovanje s psihologi, da sami najbolje razumejo svoje igralce."

Značke: matjaž-vogrin, nzs

Članki iz rubrike