Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2017 12:24:08
Deli članek:

Bomba iz Dortmunda: Aubameyang odhaja, cena astronomska!

Profimedia

Napadalec dortmundske Borussie Pierre-Emerick Aubameyang je v tej sezoni na 46 tekmah zabil 40 golov. Reprezentant Gabona s francoskim potnim listom je vroč že nekaj sezon in ves čas se je ugibalo, kje bo nadaljeval kariero.

Zdaj je ugibanje končano, Yahoo Sports France pa je razkril, v čigavem dresu bo v prihodnje nastopal Aubameyang. Vrača se domov! Odslej bo branil barve francoskega podprvaka PSG-ja.

Francozi poročajo, da sta se kluba že dogovorila o sklenitvi posla, Parižani bodo za nogometaša odšteli 70 milijonov evrov odškodnine, Gabonec pa se je prav tako že dogovoril o pogojih sodelovanja. Nogomtašev brat Willy je na instagramu objavil fotografijo s kovčki pred avtom, pri Bildu pa so se spraševali, ali gre Aubameyang na dopust ali odhaja za vedno.

Zdi se, da bo obveljalo tisto drugo, PSG pa bo tako poskrbel za prvi večji poletni prestop.

Aubameyang je v Dortmund prišel pred štirimi leti iz St. Etienna, Nemci pa so takrat zanj plačali 13 milijonov evrov. Kot zanimivost lahko omenimo, da je PSG leta 2013 za Edinsona Cavanija Napoliju odštel 64,5 milijona evrov. Aubameyang bo v PSG-ju prejemal letno plačo v višni 10 milijonov evrov.

twitter