Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2017 12:09:08
Deli članek:

Nobeno oko ni ostalo suho: Italijanski trener ob junaškem uspehu šokantno pisal 14-letnemu umrlemu sinu

Kar je bilo za slovenskega zvezdnika polom, je bilo za njegove nasprotnike velikanski podvig. In še precej več od tega ...

Davide Nicola velja za največjega trenerskega junaka iztekajoče se sezone. Potem ko je s svojim Crotonejem v prvi polovici letošnjega italijanskega prvenstva zbral zgolj 9 točk, je vodstvo kluba prepričal, naj mu dovolijo poskusiti čudež. In mu je uspelo. S fantastičnim nizom je obstal v ligi, na koncu na boleč račun "slovenskega" Empolija, v vrstah katerega se je tako zelo opekel naš reprezentant Miha Zajc. 

Nicola je postal velik zvezdnik italijanske scene, povsem pa je ganil tamkajšnjo javnost s tem, ko je ob velikanskem uspehu pisal svojemu sinu. Kar bi bilo ganljivo že samo po sebi, in je še nekajkrat bolj, ker je Davide pisal na facebook profil sina Alessandra, ki je pred tremi leti kot 14-letnik umrl v tragični nesreči. Trener je šokiral, še bolj pa so šokirale izbrane besede, ki so se dotaknile vsakega Italijana in večino razjokala.

Pismo 44-letnega trenerja sinu, pred smrtjo nadarjenemu nogometašu, objavljamo v celoti; v prostem, a natančnem prevodu.

Pozdravljen, ljubezen moja

Ne vem, kje si. Ne vem, kaj delaš. Morda si na tistem oblaku, ki je bil nad menoj, ko sem v zrak spustil lampijon s tvojo svečo. Morda pa si tu ob meni. Veš, kaj, pravzaprav sem prepričan, da si tu ob meni. Ker samemu mi ne bi uspelo. Skupaj sva se boril v tem noro težkem letu, zagotovo si bil ves čas z mano, drugače ne bi šlo. S tvojo večno energijo si mi dajal moči za boj in to je tisto, kar mi je pomagalo doseči nemogoče. Kljuboval sem s tvojo pomočjo in le to je tisto, zaradi česar je nemogoče postalo mogoče, zaradi česar vse verjetno postane gotovo. Moj Ale, to ni moja zmaga, to ni moj uspeh. To je najina zmaga. Želel bi si veselite se s teboj, gledati v tvoje oči in tvoj nasmeh, prijeti te za roko in skupaj teči med navijače. Vse to je zate, vsak moj podvig je tudi tvoj, vsaka moja zmaga je in bo tvoja, vsake moje sanje so in bodo tudi tvoje. Hočem, da moje srce še naprej bije zate, da boš lahko živel in zmagoval prek mene.