Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2017 11:58:10
Deli članek:

Kakšen posel: Odigral ni niti minute, a bo prinesel skoraj štirikratni dobiček

Reuters

Pred dvema letoma je prišel v Manchester City, zanj na uradnih tekmah ni odigral niti minute, toda sinjemodri ga bodo prodali za skoraj petkrat več denarja kot so zanj odšteli.

Sliši se skoraj neverjetno, ampak natanko tak posel si želijo skleniti v prav vsakem klubu. Manchester City je julija 2015 iz Bursasporja pripeljal Enesa Ünala. Zanj je odštel tri milijone evrov, toda turški reprezentant je še isti mesec odšel na polletno posodo v belgijski Genk. Nato se je za nekaj dni vrnil v City, ki ga je do konca sezone posodil še nizozemski NAC Bredi. Lani poleti pa je kot posojen odšel še v nizozemski Twente in tam ostal celo leto. V njej je na 32 prvenstvenih tekmah zabil 18 golov (dodal je še štiri podaje) in postal zanimiv marsikomu, razen Cityju.

Angleži so se odločili, da ga ne bodo zadržali in so bili pripravljeni prisluhniti ponudbam od drugod. Turški mediji pa že poročajo, da je prišla taka, ki se ji ni bilo mogoče upreti. Poslal jo je španski Villarreal, ki je za 20-letnega Ünala pripravljen odšteti kar 14 milijonov evrov, to je enajst milijonov več kot je City plačal zanj. Enajst milijonov dobička je resnično lepa vsota za igralca, ki v tvojem dresu ni odigral niti minute.

Toda zanimivo pri omenjenem poslu je, da je City v pogodbo vstavil klavzulo, po kateri lahko igralca odkupi od Špancev. V tem primeru bo rumena podmornica dobila dvajset milijonov evrov. Nogometni posli včasih res niso logični, ampak tako je v svetu, kjer se vrti veliko denarja.