Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.05.2017 10:39:08
Deli članek:

Soigralci bi ga najraje ...: Rezervist med ogrevanjem zakuhal enajstmetrovko (video)

vszi

Zgodilo se je na Portugalskem.

V tamkajšnjem drugoligaškem prvenstvu, v dvoboju drugega moštva Benfice in Academice so domačini vodili z 1:0, tik pred iztekom 58. minute pa se je zgodilo nekaj, česar na nogometnih igriščih praktično ne vidimo.

Eden od rezervnih igralcev domačega moštva, ki so se ogrevali ob igrišču, je naredil neumnost brez primere, po kateri je glavni sodnik brez obotavljanja dosodil enajstmetrovko. Gostje so imeli napad, ki so ga zaključili s povsem nenevarno podajo v kazenski prostor, žoga je bila na poti v gol-avt, domači rezervist pa jo je povsem mirno ustavil z roko. Toda težava je bila, da je to naredil v kazenskem prostoru in dosojen je bil en (naj)bolj bizarnih kazenskih strelov v zgodovini nogometne igre.

Gostje so darilo znali izkoristiti, Rui Miguel je zadel z bele pike, nato pa v nadaljevanju zabil še enkrat in gostje so se veselili zmage. Z osvojenimi tremi točkami so se na lestvici povzpeli na enajsto mesto, Benfica B pa je s tretjega nazadovala na četrto. Kaj so soigralci naredili z 'nesrečnikom', ki je zakuhal poraz, ni znano, prav gotovo pa so se spomnili kakšne kazni, s katero je moral plačati za svojo neumnost.