Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2017 16:17:47
Deli članek:

Zabijal je za Gorico, želel ga je Maribor, zdaj pa je Massimo Coda pred naravnost sanjskim prestopom

Profimedia

Bo Massimo Coda v naslednji sezoni igral v serie A?

Se še spomnite Massima Code? Marsikdo ga zagotovo ni pozabil, ne nazadnje je bil eden redkih nogometašev Parme, ki so kot posojeni v Gorici pustili svoj pečat. Napadalec iz Italije je za vrtnice zabil 18 golov na 33 tekmah, bil je drugi strelec lige, hkrati je Primorcem pomagal tudi do zmage v velikem finalu slovenskega pokala.

Od Slovenije se je poslovil po vsega eni sezoni, čeprav se je govorilo, da bi se lahko preselil v Maribor. Zlatko Zahović naj bi se resno ogrel zanj, a do prestopa menda ni prišlo zaradi financ. Coda se je tako vrnil v Italijo, kjer danes igra za Salernitano. In spet opozarja nase. Osemindvajsetletnik je v tej sezoni v serie B zabil 15 golov, kar je bilo dovolj, da je nase opozoril celo rimski Lazio. Slednjega vodi Claudio Lotito, ki je tudi delni lastnik Salernitane, zatorej selitev na Olimpico dejansko ne bi bila presenetljiva.

"Upam, da bo Lotito držal besedo. Massimu je namignil, da obstaja možnost selitve v Lazio," je govorice o selitvi v prestolnico Italije potrdil nogometašev agent Beppe Galli.