Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2017 12:34:29
Deli članek:

Intervju, ki je šokiral Katalonijo: imeli so orgije, uživali so v pitju in maltretiranju …

Reuters

Nekdanji podpredsednik Barcelone je razkril zakulisje slavne generacije, ki je bilo precej bolj mračno, kot je bilo videti navzven.

Alfons Godall, ki je na podpredsedniškem stolčku na stadionu Camp Nou sedel med letoma 2003 in 2010, je v mikrofon radia La Sotane povedal nekaj stavkov, ki so Katalonijo dvignili na noge.

Odkrito, brez dlake na jeziku, se je namreč lotil ene od ikon nogometa v Barceloni Ronaldinha, ki naj ne bi bil tako priljubljena osebnost, kot se zdi navzven. Eden najboljših nogometašev 21. stoletja je sicer znan 'žurer' in 'zabavljač', Godall pa je razkril njegovo temno plat.

Odkril je, da je bil Ronaldinho vodja t.i. klana Caipirinha (znani brazilski koktejl), v katerem so bili ob Brazilcu zbrani še Thiago Motta, Maxi Lopez in Deco. Omenjeni zvezdniki so živeli precej nešportno življenje, obenem pa so se znašali nad nekaterimi mlajšimi soigralci, še posebej na Španca srbskih korenin Bojana Krkića. »Imeli so resnično čudne navade. Uživali so v popivanju, orgijah in maltretiranju mladih igralcev. Najbolj je nastradal Krkić,« je povedal Godall.

No, klan Caipirinha je sčasoma razpadel, in sicer leta 2008, ko je na trenersko klop prišel Pep Guardiola. Ta se je odrekel Ronaldinhu in Deco, potem ko sta klub že prej zapustila Motta in Lopez. In potem se je začela era Lionela Messija …