Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2017 11:06:19
Deli članek:

Moral bi dobiti rdečega! Ali vsaj rumenega ... Toda Ronaldo za tale udarec ni dobil ničesar!? (video)

Reuters

Katalonija je spet na nogah. Priznavajo, da so v nedeljo imeli srečo s sodnikom, a poudarjajo, da je Real dobil bolj škandalozno pomoč.

Saj veste, na eni strani Nachev zadetek in na drugi dejstvo, da bi Lucas Digne moral biti (vsaj enkrat, če ne dvakrat) izključen. Slednje je zagotovo bila sodniška napaka, medtem ko je o spornem zadetku Realovega branilca iz prostega udarca mogoče debatirati o pravilih, o položaju sodnika in še o čem.

No, v Kataloniji pa poudarjajo, da najhujša sodniška napaka nedeljskega večera ni bila ne eno ne drugo. Opozarjajo na nek drug dogodek s tekme Real - Sevilla, pri katerem jo je sijajno odnesel Cristiano Ronaldo. Ta je v enem od napadov gostov izgubil živce in instinktivno reagiral pri tem pa zagrešil kar resen prestopek.

"Moral bi dobiti rdeči karton," kričijo v Kataloniji in morda nekoliko pretiravajo. Čeprav je za podoben udarec igralca vsekakor mogoče izključiti, bi bila taka kazen, zaradi katere bi Ronaldo moral izpustiti obe preostali tekmi Reala v Vigu in Malagi, verjetno prestroga. No, skoraj gotovo pa bi Portugalec moral dobiti rumeni karton.

Kar ne bi bilo nič takega, če Ronaldo ne bi imel štirih rumenih kartonov in ob petem ne bi smel igrati v sredo proti Celti. Da, prav set prebrali, če bi udarec po glavi in vratu Clementa Lengleta prinesel rumeni karton, Cristiana na naslednji tekmi ne bi bilo. Da sploh ne govorimo o tem, da v primeru rdečega kartona poleg omenjenih dveh tekem ne bi igral niti drugega polčasa nedeljske, v katerem je dosegel ključen in resnično sijajen zadetek.

Spodaj si lahko ogledate posnetek in o vse presodite sami.