Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.05.2017 15:28:29
Deli članek:

Neverjetno: Riyad Mahrez z golom iz 11-metrovke pokopal upe Guardiole, nato pa je sodnik gol razveljavil (video)

Pep Guardiola je bil s svojim Manchester Cityjem na robu novega rezultatskega neuspeha, ki bi sinjemodre pripeljal v velikanske težave v boju za uvrstitev v ligo prvakov.

Manchester City se z Liverpoolom, Arsenalom in Manchester Unitedom krčevito bori za tretje in četrto mesto na premierligaški lestvici, ki na koncu sezone vodi v ligo prvakov. In sinjemodri morajo do konca sezone zmagovati, če si želijo priigrati vstopnico za najelitnejše svetovno klubsko tekmovanje v naslednji sezoni.

Varovancem Pepa Guardiole je danes z veliko težavami uspelo na domačem igrišču premagati Leicester City. Končni izid je bil 2:1 za Manchester City, po tem ko sta za sinjemodre zadela David Silva in Gabriel Jesus iz enajstmetrovke, za Leicester je v polno meril Shinji Okazaki.

Toda kaj lahko bi se tekma končala z 2:2. V 77. minuti je namreč imel Leicester na voljo strel iz bele točke, Riyad Mahrez je uspel premagati Willyja Caballera, toda glavni sodnik je njegov zadetek iz enajstmetrovke razveljavil in dosodil indirektni prosti strel za Manchester City.

Zakaj? Razlaga je preprosta. Mahrezu je pri strelu spodrsnilo, žoge se je pri strelu dvakrat dotaknil in glavni sodnik je upravičeno njegov gol razveljavil.

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate, kakšno smolo je imel Alžirec oziroma kakšno srečo je imel Guardiola s svojimi varovanci.