Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.05.2017 14:31:56
Deli članek:

Legendarni Robert Prosinečki svetuje Matjažu Keku: Na Reki imaš dobro ekipo, v Beogradu pa …

Profimedia

Robert Prosinečki o tem, ali bi bil Matjaž Kek dobra izbira za Crveno zvezdo oziroma ali bi bila slednja dobra izbira zanj.

Zgodba okrog Matjaža Keka in domnevne želje Crvene zvezde, da bi njeno ekipo prevzel prav Mariborčan, je v Srbiji še naprej sila aktualna, kakopak se z njo še vedno ukvarjajo tudi na Hrvaškem. Tako je za Jutarnji list spregovoril legendarni Robert Prosinečki, ki je trenutno selektor Azerbajdžana, v preteklosti pa je treniral tudi Crveno zvezdo. "Veliki žuti" je Keku poslal dobronameren nasvet.

"Torej, Kek je na Hrvaškem prevzel dobro ekipo Rijeke. Rijeka je dobro moštvo … Seveda ne vem, kakšno ekipo ima Zvezda, kako to tam vse funkcionira. Rekel bom le tole: Kek se ni odločil slabo, ko se je odločil za Rijeko. Zagotovo govorimo o trenerju, ki je s klubom z Rujevice naredil uspeh, toda bodimo realni in dodajmo, da je to naredil z zares dobro ekipo. Je tako?" je dejal v Nemčiji rojeni strokovnjak.

Nekdanji reprezentant Hrvaške je zatem dodal: "Če bi Kek prevzel Zvezdo, bi mu bilo precej težje narediti uspeh, kakršnega je z Rijeko. Berem, da je Zvezda v paniki, trener je odstopil, v prvenstvu 'visijo'. Vse to so problemi. Če bo Partizan na koncu prvi, kdo ve, kakšna bo situacija šele na koncu sezone. Trenerski posel pa je seveda tak, da ne moreš vedno dobiti le dobro, včasih dobiš tudi nekaj, kar ni dobro."