Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.05.2017 12:12:58
Deli članek:

Zlomljeno srce po neverjetni tragediji in čisto pravi grozljivki: Henty in Mendy zabila devet golov, toda to ni bilo dovolj

Klub Ezekiela Hentyja in Jean-Philippa Mendyja je v Združenih arabskih emiratih izpadel iz prve lige.

Konec tedna se bo sezona 2016/17 končala v Združenih arabskih emiratih, glavni vprašanji že imata odgovor: prvak je postal klub po imenu Al-Jazira, ki ga vodi Henk ten Cate, iz lige je izpadel Baniyas. Od elite se je torej poslovil klub, pri katerem igrata dva stara znanca slovenskih nogometnih zelenic. Oba sta tja odšla pozimi, njun prispevek pa za obstanek ni bil dovolj. Ezekiel Henty, nekdanji zvezdnik Olimpije, je zabil štiri gole, Jean-Philippe Mendy, bivši član Maribora, enega več, njunih devet zadetkov pa je bilo premalo za srečen konec.

Usoda Baniyasa je bila sicer zapečatena na res tragičen način. Na zadnjih štirih tekmah ni izgubil niti enkrat, a tudi zmagal ni. Na zadnji tekmi z Emiratesom je vodil že s 4:2, nato prejel tretji gol v 86. minuti, odločilnega, s katerim je bila njegova usoda zapečatena, pa celo v 95. minuti! Če bi zmagal, bi še verjel, z remijem je bilo vseh možnosti konec.

"Ne morem govoriti ..." razočaranja po klavrnem koncu ni skrival Henty, s strani moskovske Lokomotive, ki je lani Olimpiji zanj plačala kar okrog pet milijonov evrov, posojeni napadalec je zatem vendarle dodal: "Ta klub mi pomeni vse, moje srce pa je po izpadu iz lige zlomljeno. Ob koncu tekme sem se skoraj onesvestil. Ko je tekmec zabil četrti gol, mi je počilo srce. Bilo je kot v grozljivki. Gol v zadnji minuti ..."