Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2017 12:23:10
Deli članek:

Mandžukić brez finala lige prvakov? (video)

Reuters

Mario Mandžukić je eden izmed junakov sinočnje zmage Juventusa nad Monacom (2:1).

Hrvaški reprezentant je po dobre pol ure zadel za vodstvo stare dame, ki je s tem zadetkom naredila odločilni korak proti uvrstitvi v finale najmočnejšega kubskega tekmovanja.

Poleg tega je ljubitelje nogometa navdušil še s fair-play potezo, ko je po uri igre v nasprotnem kazenskem prostoru s tekmecem skočil za žogo, ki je nato končala za golom. Glavni sodnik Kuipers je dosodil kot za Juventus, Mandžukić pa je pošteno priznal, da se je okroglo usnje odbilo od njegovega ramena, zato ni bilo govora o kotu.

Toda njegov status junaka bi se lahko spremenil zaradi neumnosti, ki jo je naredil v drugem polčasu. Hrvat je v eni izmed akcij namreč s komolcem udaril Fabinha, ki je obležal na tleh. Res je, da se je Brazilec prijel za obraz, čeprav je udarec prejel v predelu ključnice. Nizozemski delivec pravice ni videl Mandžukićevega udarca, zato je Hrvat ostal nekaznovan.

Zdaj pa se pri Juventusu bojijo, da bi ga Uefa lahko kaznovala po pregledu posnetka, ki se je kot požar razširil na spletu. To pa pomeni, da je ogrožen celo njegov nastop v finalu lige prvakov, ki ga bo 3. junija gostil Cardiff.

Juventusovi navijači Mandžukićevo potezo opravičujejo tako, da je šlo za odgovor na podlo potedo tekmeca, saj je Glik grdo pohodil Higuaina. Po tem dogodku so Argentinčevi soigralci želeli, da bi igralci Monaca žogo izbili v avt, a so ti nemoteno nadaljevali z igro. Mandžukić pa se je odločil, da bo na zgoraj omenjeni način sodnika prisili, da ustavi igro in omogoči prihod zdravniške službe in pomoč Higuainu.