Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2017 08:59:15
Deli članek:

Vrhunski zadetek Ljajića, za nadaljevanje tradicije pa spet Higuain (video)

Profimedia

Medtem ko si je Juventus na prvi tekmi polfinala lige prvakov z Monacom na široko odprl vrata v veliki finale, je na domačem prizorišču njegov 33. naslov le še vprašanje časa.

Stara dama bi si nov Scudetto prav lahko zagotovila že ta konec tedna, ko je v mestnem derbiju gostila Torino, vendar je bila za takšen dosežek odvisna še od razpleta drugih tekem. Pa se ni zgodilo, Juventus je bil celo na robu poraza, točko pa je naposled rešil v izdihljajih tekme.

Potem ko je Torino z izvrstnim zadetkom srbskega nogometaša Adema Ljajića od 52. minute vodil z 1:0, je v drugi minuti sodniškega podaljška izid izenačil - kdo drug, kot Gonzalo Higuain, ki je sredi tedna dvakrat zatresel tudi v mrežo Monaca. Zadnjih 30 minut so gostje igrali z igralcem manj, ker je Afriyie Acquah prejel drugi rumeni karton.

Črno-beli iz Torina so bili na svojem stadionu na pragu prvega prvenstvenega poraza od avgusta 2015, potem pa je Argentinec poskrbel, da se tradicija nepremaganosti na domačem dvorišču nadaljuje.

Zanimivo, tekma je bila odigrana dva dneva po 68. obletnici letalske nesreče, v usodnem trku v hrib z imenom Superga je življenje izgubila praktično celotna zasedba znamenite generacije Torina.

Ker je Napoli s 3:1 premagal Cagliari, Juventus ta konec tedna - ne glede na razplet današnje tekme med Milanom in Romo - še ne more slaviti naslov prvaka. Do naslednjega kroga ...