Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.05.2017 07:26:35
Deli članek:

Mladost in napad proti obrambi in izkušnjam

Reuters

Po madridskem derbiju, ki se je končal z zmago Reala s 3:0, je danes na sporedu še drugi polfinale nogometne lige prvakov. V Monaku se bosta ob 20.45 pomerila istoimenski klub ter Juventus iz Torina.

Ljubitelji nogometa bodo priče dvema različnima slogoma igre, ki ga najbolje ponazarjata vodilna igralca, 18-letni Kylian Mbappe, ki predstavlja mladost in napadalnost Monaca, ter na drugi strani 39-letni Gianluigi Buffon, steber obrambe in izkušenj Juventusa.

Gre torej za obračun najboljšega napada lige prvakov - Monaco je dosegel 19 golov in na poti do polfinala izločil Manchester City in Borussio Dortmund, ter najboljše obrambe. Juventus je v desetih tekmah lige prvakov prejel le dva zadetka; v četrtfinalu je izločil Barcelono, brez da bi mu ta v 180 minutah zabila gol.

"Liga prvakov so zame otroške sanje. Letos smo že veliko naredili, vendar se tu ne mislimo ustaviti," je dejal Mbappe, ki sploh še ni bil rojen, ko sta se Monako in Juventus nazadnje srečala v polfinalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. 1998 je Juventus slavil doma s 4:1, na povratnem srečanju pa je bilo 2:2.

"Proti Barceloni smo bili odlični, nismo prejeli zadetka, a zdaj nas čaka popolnoma druga zgodba. Monako ima velik potencial, vendar verjamem v nas," pa pravi Buffon.

Prvo tekmo prvega polfinala je odločil Cristiano Ronaldo. Dosegel je vse tri zadetke, uvodnega v 10. minuti, nato pa še v 73. in 86.