Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
30.03.2017 22:05:56
Deli članek:

Kakšen preobrat! Dinamo poslal jasno sporočilo Matjažu Keku in njegovim šefom

vszi

Aktualni hrvaški prvaki presenetili javnost in razveselili navijače.

Govorili so, da se v Zagrebu ne počuti dobro in bo gotovo zamenjal klubske barve, toda zgodil se je preobrat. Velik preobrat, na kakršnega bržčas niso drznili pomisliti niti največji optimisti med navijači. Najboljši igralec Dinama je namreč podaljšal zvestobo z aktualnim hrvaškim prvakom, alžirski reprezentant El Arabi Hilal Soudani je z modrimi podpisal novo triletno pogodbo, kar so v Maksimirju razkrili na četrtkovi izredni večerni tiskovni konferenci.

"Res je, da je Soudani razmišljal o odhodu, vendar ni želel kamorkoli. Imel je možnosti za Anglijo, ki jih je dobro preučil in se na koncu odločil, da bo ostal v Dinamu. Ve, s kakšnimi igralci smo podpisali pogodbo in kakšno ekipo sestavljamo. Kakšen klub smo in s kakšnimi ambicijami. Poleg tega se v Zagrebu počuti odlično in naposled je bila njegova odločitev lahka. Seveda smo presrečni, ker ostaja pri nas," je povedal direktor Tomislav Svetina.

Dinamo je na ta način seveda poslal jasno sporočilo tekmecem in zlasti Rijeki, da želi še naprej vladati v hrvaškem nogometu. Zagrebčani so zdaj v položaju, ko si lahko privoščijo podpis tako bogate pogodbe, medtem ko so na Rujevici za preživetje še vedno prisiljeni prodajati svoje najboljše može. A to je hkrati prav gotovo še dodaten motiv za Matjaža Keka in njegove varovance, da izkoristijo priložnost, ki se jim ponuja v tej sezoni. Na vrhu lestvice imajo pred modrimi štiri točke naskoka, prihodnji konec tedna (8. aprila) pa se bo na Reki zgodil medsebojni obračun vodilnih ekip.