Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.02.2017 11:31:42
Deli članek:

Kakšna tragedija! Vsaj 17 mrtvih, več kot 50 ranjenih v Angoli (video)

Reuters

Grozljive novice prihajajo iz Angole.

Vsaj 17 nogometnih navijačev je umrlo v stampedu na stadionu v severni Angoli, je sporočila policija, in dodala, da so še številni drugi poškodovani, mnogi imajo izjemno hude poškodbe. Do panike je prišlo na tekmi domačega prvenstva na stadionu v mestu Uiege.

"Na vhodu v stadion je prišlo do blokade. In ta zapora je bila kriva za številne smrtne žrtve, še 56 oseb pa je poškodovanih v bolnišnici," je sporočil predstavnik policije Orlando Bernardo in dodal, da so med žrtvami tudi otroci.

Policija je sporočila, da je na stotine navijačev želelo vstopiti na že tako prepoln stadion, da bi si ogledali tekmo, kar je povzročilo zastoj in stampedo, v katerem je množica številne žrtve poteptala oziroma zadušila.

"Medtem ko so bili nogometaši že na igrišču, so se navijači skušali prebiti na prepoln stadion, vrata so verjetno popustila pod pritiskom množice, ki je pokopala nekaj ljudi, da so padli na tla, množica pa jih je poteptala do smrti," so zapisali pri klubu Recreativo de Libolo na spletni strani.

"Že zdaj je 17 oseb mrtvih ter vsaj 59 ranjenih. Gre za tragedijo, kot je ne pomnimo v zgodovini angolskega nogometa," so še zapisali.

Predsednik Angole Jose Eduardo dos Santos je že zahteval preiskavo nesreče, poročajo lokalni mediji.