Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
11.02.2017 08:33:42
Deli članek:

Veliki intervju z Aleksandrom Čeferinom: Melanija je lepša, mene pa so izvolili

Tit Košir
Čeferin pravi, da so zahteve Uefe oziroma Evrope jasne.

Lagal bi, kdor bi dejal, da je vstopiti v pisarno predsednike Uefe drugače kot vstopiti v pisarno predsednika NZS. Pa čeprav gre za isto pisarno. A lagal bi tudi, kdor bi dejal, da je pri tem naletel na bolj zadržanega sogovornika. Kot se boste lahko prepričali, prej nasprotno.

Naš izbor športne osebnosti leta je dodatno zanimiv zato, ker združuje športnike v arenah z njihovimi trenerji in vsemi oblikami športnih funkcionarjev. Kaj za vas pomeni zmagati v taki konkurenci, sploh ob resnično imenitnih uspehih slovenskih športnikov v letu 2016; od podvigov Petra Prevca do olimpijskih kolajn?
Mislim, da že vse, kar ste izpostavili v vprašanju, pove zelo veliko. V veselje mi je in še bolj mi je v veliko čast, da sem v očeh slovenske športne javnosti uspel zaznamovati celotno leto do te mere, da sem primerljiv z omenjenimi uspehi. Resnično mi je v čast, da so ljudje v moji uspešni kandidaturi za predsednika Uefe prepoznali nekaj velikega, nekaj pomembnega. Hvaležen sem za glasove novinarjev, hvaležen sem za glasove bralcev in upam, da nikoli ne bom z ničimer razočaral vseh, ki so me izbrali oziroma ste me izbrali. Vesel sem, da je bila moja izvolitev Sloveniji v čast in ponos, upam, da bo enako z mojim delovanjem na tej funkciji.

Tit Košir
Dotaknil se je tudi potencialnih težav zaradi brexita.

Je kdo razočaran zaradi vaših pogledov na regionalno ligo na območju Balkana? So bila tukaj morda pričakovanja katerega od vaših pomembnih podpornikov s tega področja drugačna?
Ne verjamem, res ne verjamem. Ne verjamem, da je kdo pričakoval kaj drugega, in ne verjamem, da je kdo razočaran na način, kot da sem kogarkoli pustil na cedilu. Poglejte, takole je, lahko povem neposredno. Makedonci so najbolj za tako ligo, Hrvati so najbolj proti njej, vsi ostali so nekje vmes. A gledano v celoti, kakšne vsesplošne zagretosti vendarle ni. Vsi se predobro zavedajo, da obstajajo resni zadržki, resne težave. Nogometni navijači niso košarkarski navijači, ob tem ni dobro oslabiti nacionalnih lig in prepričan sem, da na tem prostoru še ni čas za kaj takega.

CELOTEN INTERVJU Z ALEKSANDROM ČEFERINOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Tit Košir