Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2017 16:58:15
Deli članek:

Bizarni razlogi, zakaj Barcelona finala ne more igrati na Realovem stadionu

Reuters

Barcelona in Alaves sta se ta teden uvrstila v finale španskega pokala, seveda pa je vprašanje, kje se bo finalna tekma odigrala.

To se zagotovo ne bo zgodilo na stadionu Santiago Bernabeu, kjer domuje Real iz Madrida. Večni tekmeci katalonskega ponosa se vedno posebej potrudijo, da bi jim jo zagodli, seveda le v primeru, ko se sami ne uvrstijo v finale. 

Tako se je skozi leta, ko je bila Barcelona v finalu in ji nasproti ni stal Real, vodstvo kraljevo belih vedno potrudilo s kakšnim izgovorom, dogodkom ali čem podobnem. Barcelona seveda rada zahteva, da se finale odigra na najbolj osovraženem območju, a kaj ko se ravno takrat na stadionu vedno nekaj dogaja.

Tako je leta 2012 zveza morala poiskati drugo prizorišče zaradi prenove toaletnih prostorov na stadionu, leta 2015 je bil na Bernabeuu koncert Brucea Springsteena, kaj pa letos?

Florentino Perez, predsednik Reala je imel kratko sporočilo na vprašanje novinarjev: "Finale ne more biti odigran na Bernabeuu, saj potekajo obnovitvena dela. Imate še kaj drugega za vprašati?"

Real iz Madrida si seveda ne želi ponovitve zloglasnega leta 1997, ko je Barcelona v finalu proti Betisu zmagala, kasneje pa se je iz mikrofonov po Bernabeuu slišal zvok katalonske himne ob norenju takratnega predsednika Barcelone Joana Gasparta sredi zelenice.