Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2017 12:51:46
Deli članek:

(Ki)tajska smešnica: Oscar z bliskovito akcijo povsem zmedel sodnika (video)

V začetku leta se je brazilski vezist Oscar odločil Chelsea zamenjati za kitajskega prvoligaša Shanghai SIPG.

Petindvajsetletnika so v selitev na Daljni vzhod prepričali milijoni, ki so jih Kitajci nakazali na njegov in Chelsajev račun. Londončani so s prodajo dobili kar 60 milijonov evrov, Brazilec pa bo zaslužil štirikrat več kot na Otoku, saj njegova letna plača znaša okoli 24 milijonov evrov.

Kmalu po prihodu na Kitajsko je že v pripravljalnih tekmah pokazal svojo kakovost. V torek pa je vknjižil tudi svoj prvi uradni nastop v novem klubu. S Shanghaijem je namreč nastopil v kvalifikacijah za azijsko ligo prvakov.

Njegov klub se je pomeril s tajskim Sukhothaijem in slavil s 3:0, Oscar je v 34. minuti zadel za 1:0 in na igrišču ostal do 80. minute, ko je bil dvoboj že odločen.

Oscar se je med tekmo večkrat odločil pokazati svoje mojstrstvo in bogato nogometno znanje. Še posebej zanimiv pa je posnetek njegovega preigravanja, ki je nasmejal marsikoga.

Oscar je vzel žogo in se začel 'poigravati' z dvema nasprotnima igralcema, ki sta mu komaj sledila. Vse skupaj se je dogajalo tik pred stranskim sodnikom, ki je s tekom ob avt črti budno spremljal akcijo, vendar tudi on nikakor ni navajen na tako hitre akcije in spremembe gibanja smeri, saj se je povsem zmedel, se spotaknil in skoraj padel po tleh. Na svojo srečo se je uspel ujeti na roke in se vrnil na 'delovno mesto', posnetek pa je medtem že postal svetovna uspešnica.