Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2017 14:04:25
Deli članek:

Želel je na tekmo in našel rešitev. Prepričan je bil, da jo je ...

Kjerkoli v Italiji se Juventus pojavi, so vstopnice za tekmo kot tople žemljice. Preden se človek sploh obrne okoli sebe, že jih več ni.

Tako je bilo tudi v Crotoneju na italijanskem jugu, kjer v tej sezoni prvič v zgodovini uživajo v družbi najboljših. Z Juventusom so se sicer že pomerili - v sezoni 2006/07, ko je stara dama igrala v Serie B.

Minuli konec tedna je bil ob gostovanju vodilne ekipe lige stadion Ezio Scida kajpada nabito poln, 16 tisoč vstopnic (ob povečani kapaciteti) pa je bilo v trenutku razgrabljenih. Mnogi so ostali brez dragocenega koščka papirja, zato jim ni preostalo drugega, kot da poiščejo drugačno možnost ogleda tekme v živo.

Ker se neposredno ob stadionu nahaja bolnišnica Saint John of God, kar pomeni, da je mogoče skozi okna v zgornjih nadstropjih povsem udobno spremljati nogometno tekmo, so tako v klubu, v mestni upravi kot tudi v vodstvu bolnišnice pričakovali povečan obisk v času tekme. In so s skupnimi močmi ukrepali.

Bolnišnica je z dovoljenjem mesta v času tekme prepovedala obiske, tako so lahko tekmo spremljali le pacienti in osebje. Da bi za en dan postal pacient, je postala želja mnogih, tudi enega od lokalnih navijačev Juventusa, ki ima v Kalabriji kar 33 navijaških klubov.

Fant je na dan tekme enostavno zakorakal v bolnišnico in skušal hliniti bolezen. Zdravnike je prepričeval, da se počuti slabo in da bi rad ostal v bolnišnici, vendar ni bil dovolj prepričljiv. Predvsem pa se je izkazalo, da je povsem zdrav, zato so zdravniki hitro spoznali njegovo namero in mu pokazali vrata.

Juventus je sicer zmagal z 2:0.