Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2017 16:50:46
Deli članek:

Turek se je prikupil Nemcem: zaradi suspenza se je odpovedal plači

V profesionalnem nogometu, ki mu vladajo milijoni, je kaj takega danes praktično nemogoče videti. A še vedno obstajajo ljudje, ki jim slava pomeni več kot denar.

Turški nogometaš Hakan Calhanoglu je pred dnevi s strani Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in kasneje arbitražnega sodišča (Cas) v Lozani doživel suspenz zaradi nepravilnosti pri prestopu iz Trabzonsporja v Nemčijo, zaradi česar svojemu sedanjemu klubu Bayerju iz Leverkusna ne bo na voljo kar štiri mesece oziroma do konca sezone.

Glede na to, da je eden od nosilcev igre lekarnarjev, je to hud udarec tako za igralca kot klub, a vso krivdo za nastalo situacijo je prevzel Calhanoglu sam. Dokler ne prestane suspenza, namreč ne želi prejemati plače. »Bayer Leverkusen ni bil pri vsem skupaj v ničemer vpleten, sedaj pa so ga doletele tako športne kot finančne sankcije. Zato mu ne želim povzročati dodatne škode tudi sam, tako da se odpovedujem svoji plači, dokler se mi ne izteče suspenz,« je v izjavi za javnost zapisal 23-letni turški reprezentant, ki se je s tem zelo priljubil navijačem v Leverkusnu.

Do spornega prestopa je sicer prišlo leta 2013 na relaciji Trabzonspor – Karlsruhe, pri čemer je bil oškodovan prvi klub, kar so na sodišču sedaj potrdili.