Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2017 16:19:42
Deli članek:

Zahović tresel bolgarsko mrežo, Maribor remiziral (foto)

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti tudi na četrti prijateljski preizkušnji v Turčiji brez zmagovalca.

Mariborčani so odigrali še četrto prijateljsko tekmo na turških tleh. Tokrat so bili na nasprotni strani nogometaši Ludogorca, tako kot z Arsenalom iz Tule, BATE Borisovom in Oleksandryjo, pa se je tudi obračun z bolgarskimi prvaki razpletel brez zmagovalca, bilo je 2:2 (2:0).

Vijoličasti so si po dobre pol ure igre zagotovili že dva gola prednosti, obakrat je v polno zadel Luka Zahović. Najprej je na prefinjen način premagal nasprotnega vratarja, nakar je bil v drugem poskusu (kazahstanski sodnik je določil ponovitev strela) uspešen iz najstrožje kazni. Bolgari, ki jih že prihajajoči konec tedna čaka uvodna preizkušnja drugega dela prvenstva, so se porazu izognili v zadnji tretjini dvoboja, uspešna sta bila Keseru in Lukoki.

Darko Milanič je s postavo znova kombiniral, nekatera močna orožja so počivala, ekipa iz Ljudskega vrta se je predstavila v zasedbi Handanović, Hodžić, Šme, Rajčević, Viler (od 62. Vršič), Vujčić (od 79. Kabha), Mertelj (od 79. Pihler), Ogrinec (od 70. Bohar), Hotić, Zahović (od 54. Hajrić), Celar (od 46. Bajde).