Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.02.2017 13:58:51
Deli članek:

Zgolj za močne: Pretresljiva izpoved zvezdnika Liverpoola in hrvaške reprezentance (video)

Mnogi tega niso vedeli, zaradi česar je pripovedovanje člana Liverpoola še toliko bolj šokiralo britansko športno javnost.

"Ko vidim, kaj se danes dogaja, se spomnim na svoje otroštvo. Odrasel sem v kraju Kraljeva Sutjeska. To je bilo družinsko mesto. Imeli smo vse. Nato pa se je zgodilo," je s pripovedovanjem za dokumentarni film, ki bo luč sveta ugledal 8. februarja, začel Dejan Lovren. Hrvaški reprezentant nato nadaljuje: "V majhnih vaseh je bila to najbolj grozna stvar, ki se je lahko zgodila. Ljudje so bili brutalno umorjeni. Ljudje se še vedno izogibajo te teme, mama mi je dejala, naj o tem ne govorim. Toda odvrnil sem ji, da bom vse povedal."

Lovren, ki se je hrvaškim staršem rodil v Bosni in Hercegovini, je bil zaradi vojne prisiljen zapustiti svoje mesto in državo. Praktično brez vsega se je moral z družino preseliti v Nemčijo, zaradi česar se še toliko lažje poveže z milijoni beguncev, ki bežijo stran od vojne vihre. Njegova zgodovina je eden od razlogov, da se danes odkrito bori za pomoč beguncem iz Sirije.