Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.02.2017 10:23:31
Deli članek:

Hamšik v lov na rekord nedotakljive legende Napolija

Slovaški nogometni zvezdnik Marek Hamšik, ki že dolgo uspešno nastopa za italijanski Napoli, se je zelo približal klubskemu rekordu v številu zadetkov. Tega ima že dolga leta Diego Maradona, a zdi se, da bo Slovak s prepoznavno irokezo in številnimi tetovažami kmalu premagal slavnega argentinskega predhodnika v klubu na jugu Italije.

Hamšik je na zadnji tekmi serie A proti Bologni dosegel tri gole, tako kot soigralec Dries Mertens. Slovak je zdaj prišel že do 111. gola v klubskem dresu, Maradona jih je med letoma 1984 in 1991 za južnoitalijanski klub zabil 115.

Odlične predstave Hamšika in soigralcev so spodbudile navijače, da so začeli razmišljati celo o naslovu prvaka, prvem po časih Maradone, ko je bil Napoli dvakrat najboljši v Italiji. A Hamšik umirja strasti, za zdaj za Juventusom še zaostajajo šest točk, poleg tega imajo še eno pomembno nalogo, v ligi prvakov se bodo pomerili z Realom.

"To je bil prvi 'hat trick' v serie A in sem bil seveda navdušen. Toda Maradona je nekaj posebnega, nihče ne more biti kot on. Vseeno pa si želim preseči tudi njegov rekord," je dejal Hamšik, ki je v tej sezoni pri devetih zadetkih.