Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.02.2017 11:41:04
Deli članek:

Real zaradi zadnjih dogodkov zagrozil z izstopom iz španske lige?

Vodstvo Reala je nezadovoljno.

V Španiji je veljalo prepričanje, da je vodstvo lige tako zelo naklonjeno madridskemu Realu, da mu gre na roko celo s sodniki v španskem prvenstvu. Toda zadnji dogodki dokazujejo, da temu ni tako. Ali pa je zgolj počilo med Madridom in ligo?

Kot poroča španski športni dnevnik As, je vodstvo Reala močno razočarano nad nekaterimi potezami vodstva lige, ki naj ne bi upoštevalo lastnega pravilnika. Konec preteklega tedna so na severozahodu Španije divjale hude nevihte, ki so med drugim poškodovale tudi stadion v Vigu. Tam bi morala tekmo 21. kroga La Lige odigrati tudi Celta in Real, a so jo na dan tekme prestavili. Pri Celti so kot razlog navedli dejstvo, da škode ne bi uspeli sanirati v tako kratkem času, pri Realu pa trdijo, da bi morali v skladu s pravilnikom najti drugo rešitev.

Ena od možnosti je bila ta, da bi enostavno zaprli del stadiona, ki je utrpel škodo, druga pa ta, da bi morali najti rezervno prizorišče, na katerem bi lahko odigrali tekmo. Kakorkoli že, Real bo moral zdaj odigrati že dve zaostali tekmi v španskem prvenstvu, tudi to pa je eden od razlogov, ki je še dodatno razjezil vodstvo Reala.

To je celo zagrozilo, da je zaradi nespoštovanja pravil pripravljen izstopiti iz lige, še enkrat več pa je namignil na alternativno možnost. Že nekaj let je govora o novi evropski nogometni ligi, ki bi se imenovala super liga. V to bi se vključili številni evropski velikani, ki bi si nato enakomerno porazdelili vrtoglave zneske, s katerimi zdaj razpolaga Uefa in s svojim tekmovanjem ligo prvakov.