Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
30.01.2017 13:27:58
Deli članek:

Sporna Realova gostja: V Perezovi družbi tudi vplivna ženska španskega tožilstva (foto)

Reuters

Številni španski mediji, še posebej tisti, ki prihajajo iz Katalonije, so se razpisali o gostji na častni tribuni stadiona Santiago Bernabeu, ki po mnenju številnih ne bi smela biti tam.

Real Madrid je po več kot treh tednih le prišel do zanesljive zmage. V sklopu 20. kroga španskega prvenstva je na domačem stadionu s 3:0 premagal goste iz San Sebastiana, uspeh galaktikov pa je bil povsem zaslužen. Klub iz Madrida je tako uspešno izkoristil spodrsljaj najbližjih zasledovalcev in prednost pred Barcelono in Sevillo povišal na štiri točke. In to ob dejstvu, da imajo Madridčani tekmo manj.

Kljub temu, da je bila zmaga Reala tokrat čista kot solza, pa so privrženci večnega tekmeca iz Barcelone našli novo kost za glodanje. Na častni tribuni Santiaga Bernabeua in poleg predsednika Reala Florentina Pereza je sedela tudi ugledna španska tožilka Marta Silva. Za mnoge verjetno nič posebnega, a vendarle gre za osebo, ki je vodila postopek proti zvezdniku Barcelone Lionelu Messiju. Ta je bil na koncu zaradi utaje davkov skupaj z očetom obsojen na 21 mesecev zaporne kazni, skupno pa sta morala plačati še dodatnih 3,5 milijonov evrov kazni.

Katalonci ob tem dodajajo, da je pri vsem skupaj najbolj sporno to, ker je ista oseba vodila tudi postopek proti Cristianu Ronaldu, a ga zaradi pomanjkanja dokazov oziroma zgolj moralno spornega dejanja hitro opustila. Velja še dodati, da je bila Marta Silva generalna sekretarka Reala v prvem mandatu sedanjega predsednika, nato pa klubske pisarne zamenjala za mesto državne tožilke, postala pa je tudi direktorica španske pravne službe.