mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
11 30.01.2017 08:20:47

Bo Olimpiji v tretje le uspelo? Branko Ilić dočakal, kar je decembra čakal zaman

vszi
Decembra je zaman čakal na klic iz Olimpije, čeprav je javno izrazil željo, da bi se vrnil v rodno Ljubljano. Zdaj ga je izkušeni slovenski obrambni nogometaš Branko Ilić vendarle dočakal in njegova vrnitev v dres, v katerem je tudi začel kariero, je spet precej verjetnejša.

Če ste že pozabili, kaj ste počeli 1. marca 2003, vam prav nič ne zamerimo. Vendarle je od tedaj minila že cela večnost, skoraj 14 let je pač res dolgo obdobje. No, za Branka Ilića verjamemo, da še ni pozabil na tisti prvi marčevski dan. Kako bi lahko, ko pa se mu je tisto soboto uresničila otroška želja: odigral je svojo prvo ligaško tekmo v dresu njemu še kako ljubljene Olimpije. Ta je tedaj igrala še za Bežigradom, na Centralnem stadionu se je na obračunu s Celjem zbralo 3000 gledalcev, zmaji pa niso imeli težkega dela s klubom po imenu Sport Line Koper. Marko Kmetec z dvema goloma in Anton Žlogar z enim sta poskrbela, da je Olimpija slavila izdatno zmago s 3:0, skupaj z Green Dragonsi pa se je tedaj veselil novopečeni 20-letnik Branko Ilić.

Skoraj desetletje in pol pozneje Olimpija ne igra več za Bežigradom, ne nazadnje tudi v Stožicah domuje klub, ki sicer nosi isto ime, a je dejansko drug pravni subjekt. Tudi Koper ne nosi več sponzorskega dodatka Sport Line, Ilić pa je že 10 let nogometaš, ki žogo brca na tujem. Po mrku stare Olimpije je odšel v Domžale, po slovesu od Slovenije pa zamenjal kar nekaj delodajalcev. Sprva je igral za španski Betis iz Seville, potem še za Moskvo, Lokomotivo, Anorthosis, Hapoel iz Tel Aviva, beograjskega Partizana, Astano in nazadnje Urawo Red Diamonds. Ta klub iz Japonske je še vedno njegov delodajalec, toda vse bolj se zdi, da bi se lahko za Ilića že v kratkem nogometni krog sklenil. Kako? Preprosto: z vrnitvijo tja, kjer se je vse začelo. V Olimpijo.


NE, DA BI GA POVPRAŠALI PO ZDRAVJU
Do Ilićeve vrnitve v Ljubljano bi lahko v zadnjem letu in pol prišlo že kar dvakrat. Prvič so ga zeleno-beli snubili nemudoma po prihodu Milana Mandarića, ko je Ilić zapustil vrste Partizana. Tedaj je že skoraj sprejel ponudbo, ko se je oglasila Astana in mu ponudila pogodbo, ki je preprosto ni mogel zavrniti. Pol leta pozneje in potem ko je z Astano zaigral tudi v ligi prvakov, se je Olimpija spet oglasila. Ilić je bil spet blizu vrnitve, a se je na koncu vseeno raje odločil za odhod v Azijo. Po klavrnem letu dni na Japonskem je dal letos med decembrskim dopustom jasno vedeti, da ima dovolj tujine in da se zdaj resnično želi vrniti v staro jato, toda klica Olimpije tokrat ni dočakal. Do preteklega tedna, ko se je zgodil ključni preobrat.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike